Witajcie!

Życzę wszystkim długiego i przyjemnego ucztowania przy rodzinnym stole!

29 maja 2010

Tortellini z grzybami w sosie gorgonzola

W ostatnią niedzielę zaszalałam, bowiem kupiłam włoskie tortellini z grzybami! Na moim rynaeczku jest taki jeden sklepik, który sprzedaje trochę włoskich produktów. Jedna taka paczka (chyba 250 g) kosztowała coś około 5,50 zł. To porcja dla 2 osób!
Składniki dla 2 osób:
  • tortellini z grzybami 250 g
  • 80 g sera gorgonzola
  • 80 ml śmietanki do gotowania
Dodatkowo:
  • parmezan do posypania
Ser gorgonzola to oczywiście włoski ser. Jest słodszy od naszych pleśniowych typu lazur. Ostatnio w Realu widziałam, że cenowo gorgonzola jest o 4 zł droższa od tych pozostałych, więc chyba można sobie na niego pozwolić!

Na patelni rozpuszczamy ser ze śmietanką. Gotujemy góra minutę, tak żeby tylko połączyć składniki. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z sosem. Mieszamy i przekładamy na talerze. Możemy posypać parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz